MN Press
Svetislav Pešić

Ognjen Stojaković, pomoćni trener Denver Nagetsa i nekadašnji saradnik Svetislava Pešića u reprezentaciji Srbije, govorio je o trenutnoj situaciji u košarkaškoj reprezentaciji i napomenuo da bi, da je na mestu predsednika, zvao Pešića da se vrati.

Svetislav Pešić nedavno je potvrdio da više nije selektor Srbije, a dok se igrači još uvek ne mire sa njim i njegovi saradnici voleli bi da se on vrati.

U intervjuu za “DNVR Nagets” podkast Ognjen Stojaković pričao je košarkaškoj reprezentaciji Srbije koju je opisao kao jednu porodicu.

– Znate, kao kada se družimo i gradimo bliske odnose, prijateljske odnose. Čak i sada imamo svoju grupu. Pišemo jedni drugima, delimo sve te smešne slike i šale, znate, to je kao porodica. Možda sam trebao pogledati program – rekao je Stojaković.

Zatim je pomoćni trener Denvera komentarisao Pešićev odlazak sa mesta selektora.

– Mislim, to je nešto što, znate, kao što je njegov ugovor istekao ili je istekao ugovor generalnog menadžera Tarlaća. Dakle, svi znamo da će se to desiti, znate, sada je kao, videćemo koji je sledeći korak. Naša asocijacija treba da izabere novog predsednika, a zatim novi predsednik treba da izabere novog selektora i tako dalje. To je proces, znate, videćemo – pojasnio je pomoćni trener Nagetsa.

Ukoliko bi se on pitao ne bi imao sumnje i odmah bi zvao Pešića da se vrati na mesto selektora.

– Iskreno, ne želim da vam lažem. Ne znam detalje o tome, ali iz mog ugla, ono u šta čvrsto verujem je kontinuitet. Mislim da je to najvažnija stvar, a kontinuitet je nešto na čemu, kao mala zemlja, Srbija ima samo 7 miliona ljudi, moramo graditi. U poslednje dve godine izgradili smo dobar sistem. U suštini smo obnovili tu kulturu reprezentacije, nešto po čemu smo bili poznati, zar ne? I mislim da je kontinuitet najvažnija stvar. Dakle, ako moram nešto da kažem ovde zvanično, ako novi predsednik dođe, da sam na njegovom mestu, verovatno bih opet razgovarao sa trenerom Pešićem i pokušao da nađem način da ga zadržimo u košarci ili kao selektora, ili da jednostavno gradimo na onome što već funkcioniše – poručio je Stojaković.

Posebno lepe reči imao je za kapitena Bogdana Bogdanovića.

– I ja ga volim. Da, ako bih morao da izaberem jednu reč da ga opišem kao igrača, rekao bih da je ubica. Ima taj instinkt ubice i zna šta radi – istakao je Stojaković.

Istakao je donedavni saradnik Svetislava Pešića da je ponosan na reprezentaciju koja se u kratkom roku oporavila od poraza od Sjedinjenih Američkih Država.

– Odigrali smo tu poslednju utakmicu. Ako izgubite tu utakmicu, to mnogo znači. Videli smo Srbiju, Jokića i igrače, i oni su se lepo oporavili, osvojili bronzanu medalju, i to je bilo sjajno. Najviše me impresioniralo to što su se oporavili. Da li je to bila noć bez sna, jer ste bili tako blizu – zaključio je Stojaković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here