Tanjug/AP
Novak Đoković

Nekada četvrti teniser sveta, komentator, trener Koko Gof, sve je to stalo u Breda Gilberta, jednog od ljudi koji najtemeljnije prati tenis na svetu.

Voli da gleda tenis, da ga analizira i da izvlači statistike, a iz njegovih komentara može se mnogo i naučiti. Nekadašnji je trener Andrea Agasija, Endija Rodika i Endija Marija, a trenutno radi sa Koko Gof.

Gilbert je za Sport klub govorio, između ostalog, i o Novaku Đpkoviću.

Mislite li da će se Novak vratiti u pravu formu na slemovima naredne godine?

– Zašto da ne?! Niko nije prevario godine („father time“), osim možda njega. Sigurno nije zadovoljan kako je prošlo ovde, ali uveren sam da će se vratiti, uvek to radi.

Verujete li da će osvojiti neki slem u 2025. godini?

– Da ste mi rekli da ove godine neće osvojiti nijednu grend slem titulu, bio bih šokiran. Mislio sam da će osvojiti dve, čak možda i više. Biće interesantno videti šta će uraditi najesen – ako ne bude mnogo igrao, pašće na listi, i biće u nešto težoj poziciji sa tog aspekta. Očekujem da Novak bude kandidat za titule na još osam slemova, tj. u naredne dve godine.

Smatrate li da će dovesti novog trenera u svoj tim?

– To je dobro pitanje. Moja pretpostavka je da hoće. Uvek je dobro imati nekoga da te motiviše, možda da ponudi i drugačiju perspektivu. Definitivno bih bio iznenađen da ne angažuje nikog, tako da očekujem da to uradi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here