Cvijan razrešen dužnosti

0

Nije u parlamentarnoj stranci: Vladimir Cvijan

Za novog predsednika Komisije, na predlog Demokratske stranke, imenovan je Ivan Šebek.

Predsednik Skupštne grada Beograda Aleksandar Antić obrazložio je da je Cvijan smenjen zato što je "pripadnik jedne neparlamentarne stranke".

Cvijan je izjavio Tanjugu da funkcija sa koje je razrešen nije politička i podsetio da je posao gradske ili republicke izborne komisije da se stara o zakonitosti.

"Zakon sam poštovao i vodio sam izbornu komisiju najbolje što sam mogao, pa sam verovatno zato i smenjen", rekao je Cvijan, koji je odnedavno član Srpske napredne stranke i protiv koga je pokrenuta istraga o slučaju neovlašćenog snimanja predsednice Vrhovnog suda Nate Mesarović.

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas na pocetku 21. sednice pet tačaka dnevnog reda po skraćenom postupku, među kojima je bila i odluka o Cvijanovom razrešenju.

Po skraćenom postupku zamenjena je, na lični zahtev član Gradske izborne komisije Dijana Popović, a na njeno mesto imenovana je Maja Vasić, takođe na predlog DS.

Odbornici su po skraćenom postupku usvojili predlog rešenja o promeni naziva ulica na teritoriji gradskih opština Voždovac, Novi Beograd i Čukarica, kao i predlog zakljčaka o poboljšanju postupka javnog uvida pri izradi urbanističkih planskih akata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here