Crteži ukrasili hol crkve

0

Đaci sa svojim profesorima
 

Sve su to osmislili njihovi profesori mr Miško Jovanović, mr Milica Krstić i Jasna Radoičić sa sveštenicima srpske pravoslavne crkve Uspenija Presvete Bogorodice dr Miroslavom Simijonovićem i Branimirom Petkovićem.

 

Izložbi u Cirihu prisustvovao je generalni konzul Republike Srbije u Cirihu Zoran Jeremić, a najuspešnijim učenicima dodeljene su diplome.

 

Diplome u boji

Đaci profesorke Jasne Radojičić, koji nastavu pohađaju u blizini naše crkve su se odlučili za grupni rad koji je oduševio sve prisutne. Svaki učenik je svojim kreativnim rešenjem doprineo da grupni rad bude što uspešniji, a profesorka Jasna ih je pohvalila za pokazanu maštovitost.
Ovu zanimljivu izložbu su videli mnogobrojni roditelji i posetioci crkve, a đaci su dobili diplome, koje su bile u različitim bojama, čime je iskazana simbolika šaranja uskršnjih jaja.

 

Profesori Dopunske nastave na srpskom jeziku su ove godine svojim učenicima dopustili da izabranim likovnim tehnikama našaraju uskršnja jaja. Neki od njih su crtali, neki slikali, dok su se drugi odlučili za kolaž tehniku.

Na početku ovog interesantnog događaja prisutnima se obratio sveštenik Branimir Petković, koji je pozdravio generalnog konzula Jeremića, profesore, učenike i njihove roditelje.

 

Prekrasni radovi u kolažnoj tehnici
 

Učenici su se potrudili da što kreativnije osmisle svoje uskršnje jaje, tako da je bilo teško odlučiti koji radovi da se proglase najboljim. Osim stvaralačkog duha osetila se i takmičarska atmosfera. Svaka grupa učenika se trudila da na kraju baš oni budu najbolji.

– Deca su pokazala veliki entuzijazam, motivisanost i želju da baš njihov rad bude najbolji, što je rezultiralo nastajanju malih umetničkih dela – kaže profesor mr Miško Jovanović.

-Učenici svake godine upoznaju jednu novu likovnu tehniku, prošle godine je bila marmoriranje, a ove godine kolaž – objašnjava Jovanović.

On je dodelio i 26 diploma kojima su njegovi učenici nagrađeni na likovno i literarnom konkursu Dečje biblioteke "Čika Jova Zmaj" iz Beograda na temu "U hajku na bajku". Učenici profesora Jovanovića su svojim brojnim radovima ulepšali hol crkve, a svi prisutni su uživali u razgledanju različitih stilova i ideja.
Đaci su nagrađeni diplomama.

 

Grb i zastava

I učenici profesorke Milice Krstić su se potrudili da upotrebe raznovrsne tehnike i primene različite metode. Neki su svoja dela ukrasili simbolima Srbije (zastava, grb), drugi su imali raznovrsne motive Uskrsa koje su predstavili najlepšim bojama. Bilo je tu različitih poruka, koje iskazuju pripadnost matici Srbiji i negovanju pravoslavlja, usmerenih vaskršnjem pozdravu "Hristos Voskrese" i onim najlepšim duhovnim vrednostima.
Profesorka Krstić pohvalila je svoje đake i osvrnula se na veoma zapažene rezultate koje su njeni učenici postigli na literarnom i likovnom konkursu u Beogradu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here