Telekom Srbija je osigurala stabilan prihod u budućnosti i ništa ne može da uzdrma njenu dominaciju koju ima kao broj jedan u regionu, rekao je generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić.

Ukupan prihod Telekoma je veći od svih telekomunikacionih operatera u regionu zajedno. Kompanija je u prošloj godini prihodovala 230 milijardi dinara. Lučić ističe da sada mogu da budu evropski operator koji je važan i na svetskom nivou.

– Pre četiri godina pokrenuli smo projekat otvaranja novih mobilnih operatora putem virtualne mreže. Ne gradimo našu mrežu, već je koristimo od partnera u Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, a do kraja godine i u SAD. Time smo proširili tržište za oko pola milijarde stanovnika. Razvijamo i multimediju, čime dominiramo u regionu – navodi Lučić.

On smatra i da će dijaspora omogućiti Telekomu da brzo duplira broj korisnika i značajno povećava profitabilnost.

Lučić je za RTS rekao da je procena stranih revizora da Telekom vredi najmanje četiri milijarde evra, očekivana s obzirom na transformaciju kompanije da glavni deo prihoda bude televizijska ili postpejd pretplata.

– Telekom je izuzetno zdrava kompanija pred kojom je velika budućnost. Vredi više od drugih telekomunikacionih kompanija – naveo je Lučić.

Više o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”