Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je na predstavljanju programa Skok u budućnost – Srbija EXPO 2027, da je suština svih projekata, jedan projekat, a to je uspešna zemlja.

Jednaka šansa

– Srbija će do 2027, za projekte, uključujući EXPO, uložiti 17.8 milijardi evra, što je na nivou godišnjeg budžeta. Pritom, javni dug ne sme da bude blizu ili da pređe 60 odsto, a držaćemo javne finansije pod kontrolom. Ako uradimo sve što smo zamislili, BDP će biti 92,7 milijardi, a nadamo se i većim investicijama, pa bi mogli da dođemo i do 100 milijardi evra, što je više nego tri puta veći BDP za15 godina, odnosno rast nezabeležen u istoriji Srbije – naveo je predsednik u Palati Srbija.

Naša zemlja, naglasio je, mora da pošalje jasnu poruku da nastavlja EU put i da ga ubrza reformama, čuvajući tradicionalne prijatelje, slobodu i nezavisnost. Srbija će se, kaže, boriti da sačuva mir, štiteći Ustav i svoju zemlju, jer je to preduslov da se realizuju svi planirani projekti.

– Tim koji je radio program razvoja nametnuo je sebi ciljeve kakve u prošlosti nismo mogli da ostvarimo. Da podignemo lestvicu na najviši nivo, jer ako ne sanjate velike snove, nikakve nećete moći da ih ostvarite – poručio je i dodao da se to o čemu priča odnosi se na sve ljude u Srbiji.

Vućić kaže da društvo može da napreduje samo ako svi dobiju jednaku šansu. Naveo je da će prosečna plata prvi put preći 1.000 evra u 2025, sada je 836 evra, a u decembru se očekuje 958 evra. Cilj je, naveo je, da se do decembra 2027. dostigne nivo prosečne plate od 1.800 evra i više.

Više o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”