Svaki građanin Srbije zahvaljujući našim olimpijcima nosi medalju, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju srpskim sportistima na prijemu u Predsedništvu Srbije.

Čestitao im je na uspehu u Parizu, rekavši da je zemlja ponosna na njih. Naglasio je i da je obavljati funkciju predsednika najčasnija dužnost, da ima i bezbroj problema, ali i najlepših trenutaka.

– Ima i najlepših trenutaka koje nikad nećete zaboraviti. Ovo je jedan od tih i danas je najlakši posao na svetu – kazao je Vučić i zahvalio sportistima što su svoj lični uspeh podelili sa svima nama.

Čitava zemlja je, kaže, tih sedam miliona ljudi, ne samo osetilo ponos i radost, već su se, zahvaljujući ovim uspesima, popeli na sam vrh.

Za ugled zemlje

– Napravili ste prvake pobednike od svakog od nas. Ubedili ste nas da možemo, učinili nas boljim i od protivnika i od nas samih. Pomogli nam da verujemo da možemo sve i da za nas nema nemoguće misije i nerešivih zadataka. Svaki građanin ove zemlje danas, zahvaljujući vama, nosi medalju – poručio je Vučić.

Predsednik Srbije je zahvalio Novaku Đokoviću i košarkašima.

– Hoću da se zahvalim košarkašima koji su bili bolji , iako su se oni podsmehivali izjavi selektora Pešića govoreći koliko je bio bolji tim iz 1992. od ovog, a nije bio bolji. I vi ste pobedili taj tim de fakto uz neverovatnu energiju i igru i čestitam vam na tome. I ne razumete koliko ste učinili za našu zemlju, ne samo u Evropi, već i u SAD gde su svi gledali prenos tog meča – naveo je Vučić.

Ugled Srbije, kaže, neverovatno je veći od onoga kakav je bio do juče.

Zahvalio se Zorani i Damiru, Aleksandri koji su Srbiju obradovali medaljama u pojedinačnim konkurencijama i omogućili da bude najuspešnija zemlja u regionu, šampion na području na kojem živimo.

Više o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”