Novo vikend hapšenje Srba na Kosovu i Metohiji po nalogu iz Prištine, a ovoga puta žrtva je Luka Zlatičanin (45) iz Goraždevca. Njega je tzv. kosovska policija privela i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, pod sumnjom da je podsticao na razdor i netrpeljivost.

On je odveden u policijsku stanicu u Peći, a njegova supruga Nadica Zlatičanin je rekla da se čeka odluka sudije da li će biti kažnjen novčano ili zatvorom. Ona je objasnila i da su u stanici policije prema njoj bili vrlo neljubazni, kao i da su je isterali iz zgrade.

Uznemirujuća situacija

Zlatičanin je pre pet dana sa velikom grupom mladih iz Goraždevca bio u kafiću i tom prilikom su pevali pesme Baje Malog Knindže, nakon čega je u lokal došla policija, ali je sve ostalo na tome. Prema informacijama Radio Goraždevca, narednog dana je policija novčano kaznila vlasnika lokala.

– Ne bih rekla da je jedini razlog njegovog privođenja pesma i remećenje javnog reda i mira, jer je od tada prošlo pet dana – rekla je Zlatičanin.

Ovim povodom se oglasila Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštenjem u kojem navode je privođenje Luke Zlatičanina zbog pevanja pesama ogledalo antisrpske histerije i mržnje režima Aljbina Kurtija.

– Umesto da privode i procesuiraju one koji su mučki pobili srpsku decu na Bistrici, priveden je Srbin iz Goraždevca i to zbog navodnog remećenja javnog reda i mira – navode oni.

Zlatičanin je, kako kažu, otac troje dece, a njegova porodica u Goraždevcu živi decenijama i svoj rodni kraj nisu napuštali.

– Ovakvim postupanjem na udaru su se našli Srbi u Metohiji s ciljem njihovog zastrašivanja i konačnog proterivanja s ovih prostora, dok albanski ekstremisti svakodnevno ispisuju grafite mržnje i terorističke UČK, prete, maltretiraju i prebijaju Srbe, a oni koji su pucali u srpsku decu šetaju slobodno.

Više o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”