Oko migracija smo postigli rezultate zajedničkim radom i ove godine je 80 odsto manje migranata nego 2023, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon trilateralnog sastanka sa liderima Slovačke i Mađarske u Komarnu i istakao važnost trilateralne saradnje.

Naveo je da je sada svega 477 migranata u prihvatnim centrima u Srbiji.

– U interesu Evrope i našem interesu ćemo nastaviti da radimo po tom pitanju. Srećan sam što smo o mnogim temama razgovarali – kaže on.

Za Srbiju je uspostavljanje trilateralne saradnje u oblasti migracija sa prijateljskim zemljama Slovačkom i Mađarskom od velike važnosti. – Uvek je zadovoljstvo sresti se sa dragim prijateljima. Robert Fico i Viktor Orban su iskreni prijatelji Srbije – naveo je Vučić na Instagramu.

Brojni dolasci

Vučić je pre puta gostovao na RTS-u gde je rekao da zbog niza poseta visokih stranih zvaničnika ne ide na samit BRIKS-a u Kazanj, ali će Srbiju tamo predstavljati četiri ministra. Naveo je da je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu kazao da bi mu bilo teško da dođe, čak i da nema poseta visokih zvanica Srbiji i da veruje da on to razume, ali će na poziv Putina biti na obeležavanju 80. godišnjice pobede nad fašizmom 9. maja, na Crvenom trgu u Moskvi, i to vidi kao izuzetnu čast. Razgovor sa Putinom je ocenio kao dobar i najavio da su dogovorene dobre cene gasa, drastično niže za Srbiju…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here