Nemačka kompanija Bizerba, otvorila je u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića fabriku u Valjevu.

Vučić je tokom obilaska razgovarao sa čelnicima fabrike, kao i sa radnicima koji su došli iz raznih krajeva Srbije. Fabrika kompanije Bizerba, kako je rekao Vučić, dodatno će industrijalizovati Valjevo koje će uskoro dobiti i brzu saobraćajnicu do Lajkovca, ali i opštu bolnicu u čiju će izgradnju biti uloženo oko 90 miliona evra.

– Od 4. maja bi ovde trebalo da bude uvedena autobuska linija. Naša je obaveza da završimo i saobraćajnicu – naveo je on i izneo podatak da se ranije od Valjeva do Beograda putovalo oko sat i 40 minuta, dok će kad bude završena brza saobraćajnica od Iverka do Lajkovaca putovanje trajati oko 50 minuta.

Veće plate

Vučić je rekao da je prosečna plata u Valjevu u decembru iznosila 608 evra, dok će u Bicerbi biti značajno viša.

– Tek će da bude napretka. Bicerba menja stvari, pravi veliku razliku i kada je reč o zapošljavanju ljudi i tako što povećava primanja građana Valjeva. Bicerba će napraviti ozbiljan napredak – rekao je Vučić i istakao da će radnici imati platu od 1.100 evra i dobre uslove rada. Prema njegovim rečima, dodatna industrijalizacija Valjeva obavezuje na rad i obnovu pruge od Valjeva do Vrbnice.

U razgovoru s čelnicima, predsednika su interesovale vage za operatore.

– Ovo su najbolje vage! Možemo da merimo koliko čega smemo da jedemo – našalio se Vučić. Bizerba je jedan od najvećih svetskih dobavljača preciznih proizvoda, integrisanih rešenja za sečenje, obradu, vaganje i testiranje, komisioniranje, označavanje i plaćanje. Proizvodnja u Valjevu je pokrenuta kako bi kompanija proširila svoje proizvodne kapacitete i ojačala strateško prisustvo na tržištu. Radovi na izgradnji fabrke počeli su u martu prošle godine i tada je najavljeno da će u njoj raditi oko 300 radnika. Investicija je u prvoj fazi vredna oko 21 milion evra.

Više o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”