Pripadnici tzv. kosovske policije upali su u turističko-rekreativni kompleks Rajska banja, u opštini Zvečan, isterali radnike koje su tamo zatekli i promenili brave na tom objektu. Zamenik komandira za Sever Veton Eljšani je tim povodom rekao da policija samo asistira kosovskoj agenciji za privatizaciju koja smatra da navedeni objekat nema adekvatnu dozvolu za rad.

Kurtijeva režija

Ovo je “otimanje” Rajske banje izvršeno u režiji “antisrpskog režima” Aljbina Kurtija, saopštila je Srpska lista, ukazujući da Aljbin Kurti pred očima međunarodne zajednice uzurpira ovaj izuzetno vredan i značajan banjski kompleks srpskog naroda.

Podsećaju da je Rajska banja izgrađena novcem Vlade Srbije investiranog putem Kancelarije za KiM i da je otvorena 2019. Kosovske institucije, kako kažu, nisu uložile ni jedan jedini dinar i nemaju nikakvog pravnog osnova da budu u njemu ili da glume vlasnike tog objekta.

– U ovom kompleksu koji je blokiran skoro četiri meseca svoje parče hleba zarađuje više desetina srpskih porodica, a više hiljada bolesnih građana lek je pronalazilo u toj banji godinama unazad, sve dok uz brutalnu silu kompleks nije zatvoren, a sada i uzurpiran – kažu oni.

Ističu da što se “grbo rodi, vreme ne ispravi”, pa ni karakter antisrpskog režima koji svima pokazuje okupatorski i tiranski karakter i ne bira način da teroriše srpski narod.

– Zahtevamo hitnu reakciju međunarodne zajednice, Kvinte i posrednika u dijalogu. Kurtijeva otimačina i razbojništvo mora prestati, a na ovo ogoljeno kršenje elementarnih prava srpskog naroda, pravo na imovinu, pravo na lečenje i rad međunarodne snage moraju da reaguju.

Više o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”