Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Nišu polaganju kamena temeljca za izgradnju nove fabrike italijanske kompanije Ariston i otvaranju nove terminalne zgrade na aerodromu “Konstantin Veliki”.

Vučić je u industrijskoj zoni gde će se graditi fabrika kazao da će ona već 2025. zaposliti 300 radnika i imati izvoz od 240 miliona evra. Objasnio je da je sa rukovodstvom kompanije to dogovorio na svetskom ekonomskom forumu prošle godine, a da sada počne izgradnja.

Brzi rast

– Mi smo ih sreli u Davosu, 2023. u januaru, onda smo razgovarali i dogovorili smo se da dođu. Sad je 2024. i oni postavljaju kamen temeljac, a već od 2025. godine izvoz će biti 240 miliona evra i 300 ljudi zaposleno. Ovde će biti prvo pumpe za grejače, ali će se asortiman proširiti – kazao je predsednik Srbije.

On je istakao da je ovo velika i važna kompanija za Niš.

– Otvorili smo osam fabrika, još dve treba da otvorimo, Palfinger i Ariston sad, ali Ariston je posebno ime. Ima prihode od tri milijarde evra na godišnjem nivou, oko 10.700 zaposlenih ljudi. Njihovih proizvoda imate na tržištu od 150 zemalja. Velika kompanija, zahvalan sam im – kazao je Vučić, a na Instagramu naveo da je ovo deseta fabrika koja stiže u Niš.

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here