Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je pripadniku Žandarmerije Milošu Jevremoviću, povređenom 29. juna u terorističkom napadu ispred ambasade Izraela u Beogradu, Orden zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena. Tom prilikom je istakao da je Jevremović koga je oličenje očekivanih vrlina od ljudi koji čuvaju državu.

– Svoju dužnost obavlja časno i profesionalno. Naša zemlja, Srbija i porodica Miloša Jevremovića moraju da budu ponosni – poručio je Vučić na ceremoniji odlikovanja u Predsedništvu i istakao da je Jevremović je istovremeno i heroj i žrtva u jednoj tragediji koja nije izmakla ni Beogradu, a globalnog je karaktera i zove se terorizam.

Zaštita građana

Ta pojava, kako je rekao, sa sobom povlači određene konsekvence kakve ranije u prethodnim vekovima nije, a oni koji sprovode najteže akte protiv sigurnosti i bezbednosti doživljavaju sebe kao velike zvezde.

– Čovek koji je izvršio ovo nedelo sličan je onima i iz SAD-a i širom Evrope koji misle da time ostavljaju neki veći i značajniji trag od traga običnog zločinca. I, bezumni koji je samo strelom zamalo ubio Miloša Jevremovića je to mislio. Oni imaju nešto zajedničko. Misle da su veliki, popularni, zvezde i kroz video-klipove izlažu planove – naveo je Vučić.

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here