Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, na svečanosti povodom Dana Evrope u Beogradu, izjavio je da je evropski put strateška odluka Srbije i čestitao svima ovaj evropski praznik.

– Važno da se podsetimo razloga zbog koga je EU nastala i osnova na kojima ona počiva. Šta je to što je zajedničko Evropi, šta je to što nas sve spaja – rekao je predsednik na prijemu povodom ovog prazniak u Botaničkoj bašti, a šef delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre poručio je da je EU potpuno posvećena podršci građanima Srbije da se pridruže velikoj, evropskoj porodici kojoj pripadaju.

Zahvalnost na pomoći

Ne postoji, kako je rekao Vučić, ništa važnije od toga da je to najveći mirovni projekat u istoriji kontinenta, a za Srbiju jedna od najvažnijih stvari, očuvanje mira, života i trasiranje budućnosti za našu decu i mlade.

Zahvalio je partnerima u EU za pomoć kroz investicije, ukazujući da je EU najveći investitor, od fondova solidarnosti i drugih, kad god su građani Srbije bili ugroženi od poplava pa nadalje. Napomenuo da taj novac nije mali. Bez EU, prema njegovim rečima, ne bi bilo projekata, infrastrukturnih, brze pruge, školskih, prosvetnih, naučnih i za to iskazuje ogromnu zahvalnost i zemljama i ljudima u EU koji su pomagali Srbiju…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

    • Tvoj Zapad ništa nije poklonio „mom „ Narodu koji crnči na tom zapadu pa tako nećemo ništa cepati baciti itd. Politički je zapad ono što se kolokvijalno naziva Neokolonijalizam , dovoljno je pogledati Bugarsku i Rumuniju da bi se shvatilo o čemu pišem ! A od „Demokratije“ na tom istom zapadu nema ki „D“ sve je to samo Birkoratska Autokratija!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here