Hvala što ste ovde i za svaki vaš osmeh i radost koju ste doneli, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić deci srpske nacionalnosti iz regiona i dijaspore, koju je ugostio u Palati Srbija.

Bilo je više od 200 mališana, a Vučić je rekao da su deca došla iz centralne Srbije, sa KiM, iz Republike Srpske i BiH, Severne Makedonije, Velike Britanije, Italije, Austrije, Norveške i Nemačke.

Ljubav prema otadžbini

Mališanima je rekao da oni šire istinu o Srbiji i mnogo doprinose tome.

– Hvala vam što volite svoju Srbiju, bez obzira na to da li živite ovde ili ne. Ja sam ranije mislio da je najveća muka za zemlju kad nam deca odrastaju negde drugo. Onda sam shvatio da svako naše dete koje raste negde u inostranstvu, koje uči škole, koje se bori i zna odakle potiče, da u stvari na mnogo načina doprinosi svojoj zemlji. Prvo se vidi kako su to dobri ljudi, izgube deo loših uverenja i predrasuda koje su imali o našem narodu i našoj zemlji, a na kraju vi ste ti koji na svakom mestu širite istinu o Srbiji i koju Srbiju neizmerno volite, što malo nas koji smo ovde odrastali možemo čak i da razumemo – poručio je Vučić.

Onaj ko voli svoju otadžbinu uvek živi u širokom prostoru – i podsetio na stihove Jovana Dučića.

Više o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”