Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je tužne vesti javnosti u Srbiji da je mala Danka Ilić iz Bora ubijena.

On je naveo da je policija uhapsila dvojicu muškaraca koji su izvršili ubistvo i istakao da ne može da veruje “kakvi monstrumi postoje”. Policiji je još jednom izrazio zahvalnost za rad.

Danku su dvojica muškaraca udarila automobilom, a potom njeno telo bacili na nekoliko kilometara udaljenu deponiju.

Priznali delo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je saopštilo da su pripadnici policije, nakon deset dana opsežne akcije detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsili S. J. (1974) i D. D. (1974), obojica iz Bora, zbog sumnje da su ubili Danku Ilić.

– Osumnjičeni su priznali izvršenje zločina, a policija je nastavila intenzivan rad na slučaju – navodi se u saopštenju MUP-a.

Reč je o radnicima JKP Vodovod Bor. Srđan J. je osumnjičen da je službenim vozilom fiat panda u Ulici Radomira Putnika udario i usmrtio dvogodišnju Danku Ilić. Sa kolegom Dejanom D. je telo ubacio u gepek, odvezli su se do divlje deponije na Starobanjskom putu kod Bora, gde su telo izbacili sa desne strane puta – rekao je medijima izvor blizak istrazi.

Vozaču se na teret stavlja da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a suvozaču pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Obojici je određeno zadržavanje do 48 sati.

Više o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”