U Generalnom konzulatu Republike Srbije u Frankfurtu održan je sastanak delegacije Telekoma Srbija, predvođene generalnim direktorom Vladimirom Lučićem, sa predstavnicima srpskih klubova i udruženja u pokrajni Hesen.

Na sastanku su predstavljene aktivnosti i planovi Telekoma na nemačkom tržištu gde je nedavno otvorena firma MTL Nemačka koja će na teritoriji ove zemlje ponuditi telekomunikacione usluge. Goste iz Srbije, Austrije i predstavnike naših klubova i udruženja dočekali su Aleksandar Đurđić. generalni konzul u Frankfurtu, Vladimir Rajić, konzul i Marija Rakić, vicekonzul, kao domaćini sastanka.

Besplatno telefoniranje

Aleksandar Đurđić je za “Vesti” rekao da im je bila čast da ugoste visoku delegaciju Telekoma Srbije i sugrađane.

– U dogovoru sa delegacijom Telekoma pozvali smo predstavnike srpskih klubova sa teritorije koju pokriva naše diplomatsko konzularno predstavništvo i oni su se odazvali u velikom broju, na čemu sam im zaista zahvalan, s obzirom da je sezona odmora već kod mnogih počela. Smatram da je ovo bio jedan konstruktivan sastanak i verujem da će doprineti da aktivnosti Telekoma, odnosno MTL Nemačka budu uspešne, kao i da je ovo samo početak i da će se narednih meseci ostvariti planovi Telekoma da u Frankfurtu i Ofenbahu otvori poslovnice – kaže Đurđić.

Vladimir Lučić je kazao da je ovom promocijom urađen veliki iskorak i za Telekom Srbija i za korisnike u dijaspori.

– Mi smo od prošle godine ovde mobilni operater i koristimo kvalitetnu mrežu Vodafon. Želimo da se našim ljudima predstavimo sa ponudama koje imamo. Prvo je mobilna telefonija sa kojom smo pokrili celu teritoriju Nemačke sa 5G signalom, tako da svaki naš korisnik iz dijaspore može bez menjanja broja da pređe kod nas. Samim prelaskom, kada dođe u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Severnu Makedoniju, nema roming i sa tog broja je u ovim državama telefoniranje besplatno – objasnio je Lučić.

Ukazao da je tako Telekom uveo Srbiju i ostale nabrojane zemlje u EU.

Više o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”