Ćirilica na “otvorenom”

0

Lepo vreme i lepo crkveno dvorište prosto su izmamili učenike Dopunske škole na srpskom jeziku u Karlsrueu da pola nastave provedu na otvorenom.
Nakon odrađenog dela uz neophodnu tablu u crkvenim prostorijama pri hramu posvećenom Presvetoj majci Paraskevi gde se nastava poslednjih godina održava na predlog učiteljice Andrijane Joksimović a na oduševljenje đaka iznete su stolice i deo časa je proveden napolju uz delo i stihove Duška Radovića posvećenih deci. Ponavljalo se i gradivo sa prethodnog časa a đaci su ozarenih lica pratili reči učiteljice i sa velikim zadovoljstvom učestvovali u nastavi.
Idejom su zaista bili oduševljeni i većina je na kraju pitala kada će ponovo učiti napolju, jer je bilo puno zabavno i interesantno. Za to vreme mame učenika su se organizovale i očistile prozore u prostorijama u kojima se održava nastava, pa su pomogle učiteljici da naprave dekoraciju za učionicu a potom su je dekorisale. Saradnja roditelja sa prosvetnim radnikom i sveštenikom u Karlsrueu je veoma izražena i učiteljica i sveštenik u svakom trenutku mogu da se oslone na njih i da dobiju pomoć svake vrste, što je za pohvalu.
Nastava srpske Dopunske škole se održava u prostorijama crkve, pored kojih se nalazi kutak za decu kao i bogata biblioteka, čije knjige mogu da koriste svi naši građani.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here