Tanjug

Direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić je rekao da su naredni ciljevi te kompanije bar milion korisnika u dijaspori i tri milijarde evra prihoda.

– Telekom iz godine u godinu, iz kvartala u kvartal, nadmašuje rekorde u broju novih korisnika, prihodima i profitu – kazao je za TV Prva i podsetio da izveštaj o poslovanju u 2023. pokazuje da su prihodi veći od dve milijarde evra, sa povećanjem od čak 41 odsto u odnosu na 2022.

Ukazao i da je operativni profit EBITDA bio više od milijardu evra, a neto dobit rekordnih 420 miliona evra. Kompanija, kaže, ima više stotina miliona evra na računu, što govori o izuzetnoj likvidnosi, a podaci za dva kvartala 2024, pokazuju da će biti još uspešnija, sa dvocifrenim rastom.

Naglašava da Telekom stalno dobija nove korisnike, precizirajući da je u Srbiji skoro dostignut broj od 1,3 miliona, a na nivou Telekom Grupe 11,4 miliona.

– Sa projektom za dijasporu, međunarodnim širenjem, značajno ćemo povećati broj korisnika mobilne telefonije i televizije za najmanje milion i tu nam je cilj da prihodi dostignu tri milijarde evra.

Ukazao je da je 2023. kompanija uspostavila partnerstva sa najuglednijim svetskim imenima poput Bank of Amerika, Dojče banke, EBRD, Svetske banke, a da sada kao jedini operater iz cele Evrope dogovara saradnju sa američkom državnom Eksim bankom. Tu je odranije i Evropska investiciona banka , s kojom se proširuje saradnja i oni znaju da je Telekom glavni operater na Zapadnom Balkanu i da će tako i ostati.

O snazi kompanije, dodaje on, govore i ekskluzivna partnerstva sa najvećim svetskim igračima poput Amazona i Vodafona, a na KiM se sa uspehom odbranila od napada administracije Aljbina Kurtija.

Lučić je naveo i da je Nemačka za Telekom posebno važno tržište, najvažnije u EU i da ta kompanija tamo ima velike i realne ambicije.

– Korisnicima nudimo najpovoljnije telefoniranje, kada su u Nemačkoj potpuno besplatno prema matici, a kada su ovde bez rominga prema Nemačkoj. U paketu usluga dobijaju i preko 300 TV kanala, i najkorisnije digitalne servise – naveo je i najavio i da će novi veliki korak u međunarodnom širenju Telekoma biti napravljen do kraja godine, kada će kompanija početi sa pružanjem usluga u SAD.

Govoreći o 5G mreži, Lučić je kazao i da je Telekom već sada potpuno spreman za nju i da će ta najsavremenija mobilna mreža postati dostupna u Srbiji do kraja ove ili početkom 2025. godine.

– USrbiju 5G dolazi u Srbiju u pravo vreme, jer se širom sveta tek sada razvijaju napredni servisi koji se na njoj zasnivaju – rekao je on.

Rast vrednosti

Vladimir Lučić kaže da je vrednost celog Telekoma Srbija višestruko porasla.

– Za to postoje čvrsti dokazi i ta kompanija uspešno prerasta od nacionalnog i regionalnog lidera u veliku i uspešnu međunarodnu kompaniju – kazao je direktor Telekoma.

4 COMMENTS

  1. Teško sa takvim centrom za usluge.
    Čekaš po 10 dana da ti odgovore na email,a sim kartica davno placena ali nikako da stufen.

  2. Ovi polticari vodje ko rogovi u vreci.Jedni kazu cilj im je povratak dijaspore u Srbiju ovaj hoce sto vise da ih bude vani da napravi covek veliki profit.Jedino mozda hoce da ih ubedjuje kroz te medije da se vrate kuci(hahaha.)ili da i dalje pomazu rodbinu ovde sto je verovatnije i usput ih dere pretplatom.Eh Srbijo Srbijo

  3. Браво
    🇷🇸🇷🇸🇷🇸
    Морате остати на Косову и Метохији
    🇷🇸🇷🇸🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here