EPA/Necati Savas
Redžep Tajip Erdogan

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je u Istanbulu, komentarišući obraćanje izraelskog premijera Benjamina Netanjahua u američkom Kongresu, da je ceo svet video kako se “jednom genocidnom ubici aplaudira”, što pokazuje kuda ide svet, prenosi agencija Anadolija.

– Kome se aplaudira, aplaudira se onima koji služe čovečanstvu – kazao je Redžep Tajip Erdogan i dodao: Zamislite, Predstavnički dom aplaudira onima koji su ubili gotovo 40.000 dece, žena i staraca.

Ljudi iz daljine gledaju ubijanje dece, žena, beba u inkubatorima od 7. oktobra do danas, kao da gledaju film, upozorio je on.

Erdogan je upitao šta je sa demokratijom, slobodama, ljudskim pravima i svime onim što je zapisano u Deklaraciji o ljudskim pravima.

On je ponovio da su članovi Kongresa „ubicu pustili za govornicu“, ali se nisu time zadovoljili, već su 57 puta ustali na noge i sa velikim zadovoljstvom aplaudirali tokom njegovog govora punog neistina.

Predsednik Turske je poručio da „oni koji znaju čitavom svetu držati lekcije o demokratiji i ljudskim pravima, ne osećaju ni najmanji stid što uzdižu Hitlera našeg doba.

– Nema pravde, nema zakona, nema pravila, nema milosti, saosećanja, savesti. Nema preuzimanja odgovornosti za mir, nema nastojanja da se poveća nada čovečanstva. Svi smo svedoci stanja ludila u kojem se tlačitelj poštuje zbog njegove okrutnosti, a prava potlačenih se ignorišu, zaključio je Erdogan.

2 COMMENTS

  1. БРАВО
    АФЕРИМ ТУРЧИНЕ
    ЗБОРИШ ИСТИНУ
    ЖАЛОСНО ЈЕ ДА ОВАКВИ ОДЛУЧУЈУ
    О ЖИВОТУ И СМРТИ.

    СЛАВА НА ВИСИНИ БОГУ☦️
    СЛАВА РУСИЈИ🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here