Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Parizu da očekuje posetu fransuckog predsednika Emanuela Makrona Beogradu u narednih 50 dana i da veruje da bi mogli da postignu važne sporazume. Predsednik boravi u Francuskoj prestonici zbog Letnjih olimpijskih igara zajedno sa brojnim svetskim liderima za koje je francuski predsednik priredio prijem. Vučić je 27. jula na otvaranju Srpske kuće u Parizu.

– Za Srbiju od izuzetnog značaja da gajimo dobre veze i dobre odnose sa Francuskom i verujem da ćemo uspeti i dalje da ih unapređujemo – rekao je Vučić koji se zbog Olimpijskih igara nalazi u francuskoj prestonici.

Tokom boravka će, kako je kazao, imaće brojne razgovore, jer su mnogi državnici tu, ali mu je najvažniji nastavak razgovora sa Makronom i već se dogovara oko te posete i usklađuju datumi.

Vučić je istakao da ceo svet dolazi u Pariz i vode se razgovori sa svima.

Srpska kuća koja predstavlja našu zemlju, prema Vučićevim rečima, odmah je pored Francuske kuće, što je, kako je istakao, ogromna čast i velika prilika da predstavimo svoju zemlju.

– Ono što je zanimljivo, to je da smo dobili najbolju poziciju odmah pored Francuske kuće. Kada ste pored zemlje domaćina, pored njihovog velikog paviljona, onda ne samo da je to ogromna čast već i velika i izuzetna prilika da predstavite zemlju. Tu ćemo imati mnogo programa od predstavljanja naše kuhinje do onog što mi se čini važnije, a to je predstavljanje ekonomije i razgovori sa poslovnim partnerima – kaže on.

To će, kako je naveo, biti kuća za sve Srbe koji budu u Parizu tokom Olimpijade, ali i velika podrška našem olimpijskom timu.

Visoka bezbednost

Vučić kaže da je zbog OI sve prepuno u Parizu i izrazio uverenje da će Francuska održati red i bezbednost na najvišem nivou.

– Bolje je preduzeti svaku meru bezbednosti, nego razmišljati da li možete da prošetate od ove do one ulice – kazao je predsednik.

Naveo je da je mnogo pretnji stiglo od različitih grupa širom sveta, ali je uveren da će Francuska pokazati snagu, jer je broj policajaca od 40.000 koji će obezbeđivati OI do sada najveći.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here