Čeka nas još 40 minuta borbe

0

 

 

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić zahvalio se navijačima i igračima posle velike pobede protiv Uniksa dodavši da sada ekipi predstoji bitniji deo posla u Kazanju:
– Čestitke igračima, zahvalnost navijačima koji su nam pružili užitak da bude privilegija biti deo ovog događaja. Utakmica od starta defanzivna, uz prostor protivniku koji je on koristio. Kako je vreme odmicalo uspostavljali smo kontrolu i do kraja odigrali odbranu na briljantan način, što nas je dovelo do pobede. Navijači su napravili ambijent koji smo mi na terenu iskoristili i na kraju savladali renomiranog i kvalitetnog protivnika koji je favorit za osvajanje ovog takmičenja.
Zvezda u Kazanj nosi 11 poena prednosti.
– Ima da se igra još jedan meč, bilo bi pametno ostaviti neke stvari koje smo dobro napravili i za sledeću utakmicu. Ono što zabrinjava što nećemo moći da računamo na Radenovića nekoliko dana, videćemo kakva će biti situacija za Kazanj. Mislim da će i Laziću biti potrebna pauza. Veliko zadovoljstvo posle ove pobede nas stavlja u drugu poziciju da vidimo kako da iskoristimo dane na najbolji način i da dočekamo meč u Kazanju u optimalnom statusu. Mi smo se večeras bespoštedno borili. Radenović igrao povređen, svi su ostavili srce na parketu i napravili ovakvu razliku koja je izuzetno velika kako se razmišljalo pred meč. Ali, treba razmišljati da nas čeka 40 minuta na njihovom terenu, gde je neke protivnike iz Evrolige dobijao 30 razlike – rekao je Radonjić.
 

DRAGIČEVIĆ; Da mi je neko nudio…
Fantastičnu partiju odigrao je Tadija Dragićević koji je bio sjajan i u napadu i u odbrani.
– Izvanredna pobeda. Da nam je neko ponudio 10 razlike pre meča prihvatili bismo. Ostaje nam bitniji deo posla u Kazanju. Borili su se od početka meča, oni su dobra ekipa. Odigrali sjajnu odbranu i to nas je vodilo ka pobedi. Ništa nije gotovo. Velika pobeda za nas, za zvezdaše, za Srbiju. Hvala navijačima, bilo je divno igrati ovde večeras – istakao je Dragićević.

 

 

 

BLAŽIČ: Nije ništa strašno
Konačno je proradio i Jaka Blažič. Jedno vreme slovenački reprezentativac se "krio" iza učinka svojih saigrača, ali je u utakmici sa Uniksom ponovo "eksplodirao" i ubacio neke ključne poene. Posle utakmice Jaka je držao led na zglobu i žalio na bolove.
– Hvala Bogu nije ništa strašno, manja povreda je u pitanju. Već dva meseca unazad imam problema, ali nije ništa strašno. Nadam se da ću protiv Borca iz Čačka biti spreman maksimalno – rekao je Blažič, a zatim nastavio:
– Znali smo šta treba da uradimo kako bismo dobili Uniks. Navukli smo se bili na atmosferu u utakmici sa Budiveljnikom i sada smo to prebrodili i odigrali dosta bolju utakmicu. Napravili smo neke sitne greške, možda smo napade prebrzo završavali u pojedinim momentima. Na kraju, ipak, imamo dobar rezultat i tamo idemo sa 11 poena razlike.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here