Čast je biti “svetac”

0

 

Novi "svetac": Dušan Tadić u dresu Sautemptona

Srpski fudbal i reprezentacija dobili su još jednog velikog aduta u engleskoj Premijer ligi. Jedan od nosioca igre "orlova", najbolji asistent Eredivizije Dušan Tadić, u utorak popodne i zvanično je postao član engleskog Sautemptona, popularnih "svetaca".
U holandskom šampionatu odigrao je 134 utakmice, postigao 42 gola, zabeležio 54 asistencije i prema zvaničnim podacima kreirao više od 100 šansi svojim saigračima, što ga je u poslednje četiri sezone, kada je nosio prvo dres Gorningena, a zatim i Tventea, svrstavalo u sam u vrh najboljih igrača tamošnjeg prvenstva.
Dolazak u jednu od najkvalitetnijih evropskih liga svakako je veliki korak za plejmejkera, kojeg bi poželela svaka ekipa na Starom kontinentu.
– Utisci su zaista super, fenomenalni! Počevši od trening centra, ljudi su u klubu sjajni, zaista ceo klub je fenomenalan – prvi su utisci Dušana Tadića.
Sledi saradnja sa legendarnim Ronaldom Kumanom. Bio si njegova izričita želja, ali i prvo veliko pojačanje u ovom prelaznom roku.
– Počastvovan sam što ću sarađivati sa takvim trenerom. Velikom legendom holandskog fudbala. Lepo smo pričali i lako se dogovorili, zaista sam prezadovoljan što ću sarađivati sa njim.
Sautempton je doživeo potpunu rekonstrukciju tima, otišlo je mnogo važnih igrača iz prošle sezone. Od ofanzivnog veziste "orlova" se očekuje da postane glavni šraf Kumanove ekipe.
– Naravno, to se očekuje od mene. Potpuno sam spreman i siguran da ću opravdati veliko poverenje u klubu. Naravno, tek se očekuje da stigne još pojačanja, sigurno je da ćemo imati još jači tim pred početak sezone – dodao je Tadić.
Sautempton je prošlu sezonu završio na odličnoj osmoj poziciji u Premijer ligi, a trener Kuman najavljuje još bolje rezultate u narednoj sezoni. Da li to znači da klub želi izlazak na evroscenu ili nema opterećenja po tom pitanju?
– Ne, apsolutno nema opterećenja, cilj je da igramo što bolje i ostvarimo što bolje rezultate, pa ćemo videti koji su nam krajnji dometi – uverava novi srpski as u Premijer ligi.

 

Peti Srbin u Premijer ligi
U ovom trenutku naša zamlja se može pohvaliti velikim brojem igrača u Premijer ligi – pored Tadića, tu su Ivanović, Matić, Kolarov i Nastasić.
– Srećan sam što ću imati priliku da igram sa njima u Premijer ligi. I za reprezentaciju je sigurno od velike važnosti što veliki broj igrača igra u ovako kvalitetnom takmičenju. Nadam se da će nas biti još i više u narednom periodu – kaže Tadić.

 

 

Ni reč o selektoru
U Srbiji je trenutno najaktuelnija tema oko izbora novog selektora…
– Ne, zaista nisam pratio celokupnu priču. Bio sam usresređen dešavanjima oko transfera – diplomatski će Tadić.

 

 

Navija za Holandiju
Došli smo do završnice Mondijala u Brazilu…
– Favorit za osvajanje Svetskog prvenstva je Nemačka, ali ja navijam za Holandiju – jasan je bio Tadić.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here