Privredna  komora Srbije (PKS) do kraja 2026. postaće deo jedne od najvećih trgovinskih asocijacija Svetskog trgovinskog centra (WTCA), koji okuplja 88 država sveta.

Predstavništvo WTCA biće u Beogradu, u PKS, a to će biti mesto gde ćemo kompanijama koje budu dolazile u našu zemlju ponuditi mogućnost umrežavanja, da budu u centru Beograda i da se povezuju sa partnerima, najavio je u Njujorku Marko Čadež, predsednik PKS.

– Dogovorili smo da će Privredna komora Srbije biti nosilac licence WTCA, čije će predstavništvo biti u našoj zgradi na Terazijama. Komora će time postati deo najveće međunarodne trgovinske asocijacije čime će  Beograd i Srbija biti vodeće destinacije za trgovinu i investicije – objasnio je Čadež, koji kao član delegacije Srbije boravi u Njujorku gde se održava 79. zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. 

Svetski trgovinski centar je globalna mreža koja pod svojim brendom povezuje više od 300 velikih i uticajnih kompanija i organizacija.

– Naša vizija je da dovedemo ovaj svetski poznat brend u Srbiju i da uskoro realizujemo projekat WTCA u Beogradu koji će postati novi centar i poslovna platforma za Zapadni Balkan – poručuje predsednik PKS. 

Čadež je prethodnih dana u Njujorku imao sastanke sa velikim brojem delegacija sa kojima je razgovarao o jačanju ekonomskih veza sa Srbijom. Tako privrednike Srbije do kraja jeseni očekuju važni susreti sa poslovnim zajednicama Kazahstana, Uzbekistana, Tunisa, Grčke.

Predsednik Čadež sinoć je prisustvovao prijemu „Serbia Beyond Future“ koji je u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, organizovala Stalna misija Srbije pri UN. Svetskim zvaničnicima predstavljena je predstojeća izložba Ekspo 2027, kao i budućnost Srbije u pogledu razvoja nauke, inovacija i najsavremenijih tehnologija.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here