Buđenje sa lepom frizurom

0

 

Noć je idealna da učinite nešto za svoju kosu. Ne, nema potrebe da budete budni i menjate svoje navike u spavanju, već da učinite nekoliko sitnica koje će vašoj kosi goditi.
Ovih nekoliko jednostavnih saveta pomoći će vašoj kosi da bude zdrava i jaka i da se ne lomi, a kada ujutru ustanete imaćete savršeno lepu frizuru, pa nećete morati da gubite vreme na jutarnje feniranje i stilizovanje.
Pamučne jastučnice su dobre, ali svilena jastučnica je još bolja za kosu, jer manje oštećuje folikule dlake tokom noći, dok se okrećete. Svilena jastučnica ili svilena marama omotana oko kose noću, može da očuva vašu kosu u boljem stanju i ujutru neće biti neprijatnih iznenađenja u ogledalu.
Pre spavanja se ne preporučuje vezivanje kose u rep, jer se tako lome vlasi. Međutim, ukoliko vam kosa mnogo smeta i ne možete bez vezivanja, koristite platnene gumice ili kosu vežite maramom, umesto da koristite obične gumice za kosu.
 

Pranje kose
Perite kosu slobodno uveče i pre spavanja. Idite na spavanje sa vlažnom kosom i pustite je da se prirodno osuši do jutra. Tako će kosa biti bujnija i mekša. Ako želite savršenu frizuru, pre spavanja ispletite kosu u labavu riblju kost, a možete, ali i ne morate, pre toga, na kosu dodati malo gela. Ujutru ćete imati blage, lepe talase.

 

 

Nega kose
Pre spavanja naneti na krajeve kose manju količinu nekog hranljivog ulja. Možete kupiti i posebno ulje za kosu, ali možete se okrenuti i prirodnim rešenjima i koristiti neko obično zdravo ulje, maslinovo, bademovo ili čak i njihovu kombinaciju. Krajevi kose uvek su suvlji u odnosu na koren, pa će ih malo hidratacije pre spavanja učiniti mekšim i sjajnim.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here