EPA/Alessandro Guerra

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kirilo Budanov ocenio je da bi Rusija želela da okonča rat koji je pokrenut protiv Ukrajine do kraja 2025. ili početkom 2026. godine.

– Štaviše, Moskva se nada da će to upotpuniti svojom pobedom – rekao je Budanov na 20. međunarodnoj godišnjoj konferenciji lidera (Yalta European Strategy) koja je održana u Kijevu.

Prema njegovim rečima, za Kremlj je ključan prelaz 2025. – početak 2026. godine, prenosi Unian.

– Oni žele sve ovo da okončaju, jer prema sopstvenim proračunima, Ruska Federacija, ako ne izađu iz ovog rata kao uslovni pobednici, ispašće iz daleke, da kažemo, budućnosti, koja se može izračunati – ovo je horizont od 30 godina, da Rusija bude supersila, čemu oni teže – objasnio je on.

U Rusiji očekuju da će u leto 2025. početi da se suočavaju sa problemima, uključujući finansijsko-ekonomske i društveno-političke faktore.

– Oni predviđaju da će oko leta 2025. negativan uticaj na privredu početi da bude veoma primetan za njihovu zemlju. Uzgred, mnogi procesi su povezani sa tim, koje sada pokušavaju da ubrzaju u svojoj državi da u ovom periodu dođu do maksimalnog mogućeg ishoda, kako bi želeli – rekao je Budanov.

Prema njegovim rečima, Moskva će već u leto 2025. biti suočena sa dilemom – da objavi novu mobilizaciju ili da smanji intenzitet neprijateljstava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here