Tanjug
Aljbin Kurti

Premijer Kosova Aljbin Kurti pozvao je međunarodni faktor da sankcioniše Srbiju nakon incidenata u Banjskoj, jer kako navodi, ako Srbija ne bude kažnjena, “može ponoviti zločin”.

Kurti je danas u skupštini Kosova rekao da naoružani napadači koji su pobegli iz Banjske i koji nisu uhapšeni, treba da budu predati kosovskim institucijama za sprovođenje zakona.

– U nedelju smo doživeli agresivan napad kriminalnih i terorističkih grupa Srbije, ne samo na policiju, već i na državu, poredak naše Republike. Bio je to težak dan za našu zemlju. Policiji će nedostajati posvećeni član. Ali njegovo ubistvo pretvorilo se u povećanu posvećenost borbi protiv terorističkih bandi i pobedu u borbi protiv njih. Teroristi su ili ubijeni, ili uhapšeni, ili ih se progoni nakon što su pobegli. Oružani napad narušio je teritorijalni integritet, suverenitet i nacionalnu bezbednost. Napadači koji su pobegli moraju biti izručeni, predati našim vlastima – rekao je Kurti.

Kurti je rekao da sve zaplenjeno oružje “pripada Srbiji i da je došlo iz Srbije”.

– Za ovaj čin Srbija treba da bude međunarodno sankcionisana. Ako ostane nekažnjena, ponoviće zločin – dodao je Kurti.

Na ovaj način, stiče se utisak da je Aljbin Kurti lako “zaboravio” svoju prošlost i delovanje u okviru terorističke OVK, te Beograd optužuje za dela kojima je i sam svedočio u okviru ove grupe.

4 COMMENTS

  1. Mogu da nas sankcionisu nema problema Srpskog naroda u dijaspori zivi vise od 3 miliona izgradicemo je do naj luksuznije Srbije. Jel Srpski Narod je pregazio mnoge Ratove i bede pa je opstao ali radi Kosova su se uvek Lomila Koplja pa i ako treba ponovocemo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here