EPA-EFE/Rafal Guz
Ana Brnabić

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u parlamentu da će EPS bolje funkcionisati kao akcionarsko društvo i poručila da se EPS neće privatizovati, pošto predstavlja nacionalno blago.

– Da, apsolutno mislimo da će EPS bolje funkcionisati kao AD i biće efikasno zaštićen od zloupotreba od političkih elita – rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanja u vezi sa EPS-om poslanika Radomira Lazovića iz Zeleno levog kluba.

Ona je istakla da je upravo prethodna vlast koristila EPS, kao i RB Kolubara, kako bi izvlačila novac iz tog preduzeća.

To više neće biti moguće, poručila je Branbićeva.

– Što se tiče privatizacije EPS, ne govorite istinu, niko nije rekao bilo šta drugo, od predstavnika vlade i resorne ministarke, već da se EPS neće privatizovati. Nemamo nameru da privatizujemo EPS, koji je nacionalno blago – istakla je Brnabićeva.

Navela je da Zeleno levi klub polazi od svojih koalicionih partnera koji su kada su bili na vlasti privatizovali sve, od izvorišta vode do NIS-a.

Odgovarajući na pitanje zašto će Skupština EPS AD imati samo jednog člana – ministarku energetike Dubravku Đedović, premijerka je rekla da je to zato što će jedan osnivač i jedan vlasnik EPS imati samim tim i jednog člana u Skupštini EPS AD.

– Da se ne bi bavila vlada time, prenela je to na svog jednog ministra, šta je tu čudno – zapitala je Brnabićeva i dodala da je osnivač preneo to na ovlašćeno lice.

Poručila je da će EPS, kao i druga državna preduzeća, biti profesionalizovan.

Uspeli smo da rešimo u velikoj meri probleme u EPS, dodala je premijerka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here