Kosovo online
Ana Brnabić

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da premijer Kosova Aljbin Kurti ne želi dijalog i da se plaši susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem pošto ima slabe argumente.

Brnabić je ocenila i da Kurti “ne sme da sedne prekoputa predsednika Srbije”.

– Mislim da je još jednom nedvosmisleno pokazano da Kurti ne želi dijalog, nikakav razgovor. Takođe je ovim gestom ponovio da on nema nikakvu nameru da implementira Briselski sporazum, da osnuje Zajednicu srpskih opština i moj utisak je da on ne sme da sedne prekoputa predsednika Aleksandra Vučića, jer on ima argumente, ne plaši se da kaže istinu, i ne libi se od toga da traži odgovore. Zahteva da čuje kada će se to implementirati Briselski sporazum, na kom stoji i potpis EU – rekla je Brnabić za TV Pink.

Vučić postavlja pitanje, dodala je ona, kada će čitav svet učiniti nešto da Kurti krene da poštuje sporazume i osnovna ljudska prava Srbima na Kosovu.

– Kurti na to nema odgovor, i zato neće da sedne prekoputa Aleksandra Vučića – ocenila je Brnabić.

Komentarišući preporuku Evropskog šefa diplomatije Žosepa Borelja za ukidanje kaznenih mera Prištini, Brnabić je rekla da je to nepravda, “nenormalno i nešto što boli”.

– Ali, šta nam drugo ostaje nego da se borimo. Svaka čast Vučiću, on je taj teret preuzeo na sebe. Taj najveći teret i najopasniji zadatak u smislu političke popularnosti ili nepopularnosti, on je preneo na sebe i time svima nama otvorio put da se bavimo svim ostalim stvarima i da Srbiju guramo napred, a on je ipak taj kišobran koji na sebe prima najteže udarce – rekla je Brnabić.

Ona je ukazala na to da Vučić ne izbegava ni jedan sastanak i dijalog između Beograda i Prištine, a da se Kurti svaki put nada da Vučić neće biti toliko odlučan, pa kada shvati da Vučić “ne popušta” on ne želi da se suoči sa njim.

4 COMMENTS

  1. ….a vi, kao jedini, JEDINI koji mogu nesto konkretno, casno i drzavnicki logicno uraditi, glumite francuske sobarice…Pritisnuo izgleda Rio Tinto i ostali za pare…

  2. Samo placite i bleibecite u koliko ne pozovete Rusku Vojsku da sa nasom Vojskom ulegnu na Kosovo i isteraju okupatora to znaci Kosovo ce biti u nepovrat pod Srbijom.
    To znaci iskoristite sad kad je Putin na vlasti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here