Tanjug
Ana Brnabić

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić istakla je danas da poslanici opozicije koji se protive Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda tako govore, jer nisu pročitali taj dokument, piše RTV.

Brnabić je, obraćajući se kao poslanik, naglasila da je ta Deklaracija istorijski najvažnija, a da nije usmerena ni protiv jednog naroda i da su to mogli da vide i predstavnici opozicije nisu došli spremni na sednicu i nisu je pročitali.

– Ona poziva na mir i stabilnost u regionu i govori o potrebi Srbije, srpskog naroda svuda u regionu Zapadnog Balkana za mirom i stabilnošću, uvažavanjem, poštovanjem, za pogledom u budućnost. Suprotno mogu da tvrde samo oni koji nikada nisu pročitali ovaj važan dokument, što pokazuje da poslanici opozicije u velikoj meri nisu pročitali dokument – rekla je Brnabić.

Dodala je da Deklaracija govori i o drugima u regionu jer, kako je objasnila, kada se govori o miru u regionu, govori se o svima onima koji u njemu žive.

Brnabić je rekla da je suština Deklaracije potreba za očuvanjem tradicije, jezika, kulture, pisma, prava srpskog naroda ma gde žive.

3 COMMENTS

  1. Vjerujem. deklaracija je usmjerena samo protiv Srbskom narodu,ako nisu za kopanje litijuma ili po bilo cemu se ne slazu sa ovom vlasti.

  2. moderation
    НЕ МЛАТИ ПРАЗНУ СЛАМУ
    ДЕКЛАРАЦИЈА
    ШТИТИ САВ СРБСКИ НАРОД.

    ЖИВЈЕЛА СРБИЈА🇷🇸☦️🇷🇸
    ЖИВЈЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКА🇷🇸☦️
    ЖИВЈЕЛА ЦРНА ГОРА🇷🇸☦️🇷🇸
    Reply

  3. Draza – jako si me razocarao: a gde je nebeska carska Rusija i Bog na visini? Ajde lepo je sto si sve tri srpske pokrajine spomenuo, a gde je srpsko Kosovo…? Nisi bas konzekventan. Vrati se u Srbiju, pa i ti kopaj litijum, kad ga toliko volis i branis. Ti nisi iz Srbije, bas te briga….nek’kopaju po Srbiji, a ti ces da budes rodoljub na distanci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here