EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Rusija se suočava s velikom stopom žrtava u ratu protiv Ukrajine u jeku trenutnih ofanziva duž širokog fronta između Harkova na severoistoku i Robotinea na jugu, prema analitičarima britanskog ministarstva odbrane.

Više od 1.000 ruskih vojnika će u proseku svakog dana u avgustu verovatno i dalje biti ubijeno ili ranjeno, objavilo je britansko ministarstvo u svojoj poslednjoj proceni objavljenoj u subotu.

U regionu Harkova ruske su snage navodno učvrstile svoje položaje, a ruski gubici su se blago smanjili.

Dok je prosečno 1.262 ruska vojnika bilo ubijeno ili ranjeno svakog dana u maju, što je rekord, brojka je pala na 1.140 u junu, objavilo je ministarstvo.

Ipak, poslednja tri meseca bila su najgora u pogledu gubitaka od početka rata, navodi britansko ministarstvo odbrane, pozivajući se na informacije ukrajinskog Generalštaba.

Brojke je nemoguće nezavisno proveriti.

„Efikasna ukrajinska odbrana i nedostatak ruske obučenosti smanjuju sposobnost Rusije da iskoristi bilo kakve taktičke uspehe u šire operativne dobitke,“ dodalo je ministarstvo.

3 COMMENTS

  1. Zasto neobjavite kada ukrajinski vojnici ginu po dve do tri hiljada dnevno tada se vi neoglasavate , izmisljate gluposti
    ,

  2. Tacuno je da gine 1000 vojnika dnevno tacune su informacije general staba ukrajine jedino ne znamo tacuno cijije vojske ministranstvo velike britanije je zamjenilo stranu pogibije vojnika zalosno je da bilo od koje strane ginu mladi ljudi

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here