Printscreen

Jedini način da se reši konflikt u Ukrajini jeste da se zemlja podeli i da Zapad pruži garancije bezbednosti Kijevu, smatra analitičar britanskog lista „Spektejtor“ Oven Metjuz.

Prema njegovom mišljenju, američki predsednik Džozef Bajden nije uspeo da pretvori Ukrajinu u „globalni megdan za demokratiju“.

„Uz najveće žaljenje, moramo da prihvatimo realnost kakva jeste. A to znači faktičku podelu Ukrajine duž kontrolne linije i pružanjem garancija bezbednosti Kijevu“, navodi se u članku.

Britanski novinar takođe kaže i da te garancije ne bi trebalo da podrazumevaju članstvo istočnoevropske zemlje u NATO budući da je to jedini način da se završi konflikt i da se prekinu borbena dejstva.

Prethodno je i američki „En-bi-si“ pisao o tome da su američki i evropski zvaničnici već pokrenuli razgovore sa Kijevom o potencijalnim mirovnim pregovorima sa Rusijom uključujući i mogućnost gubitka određenih teritorija zarad postizanja mira.

7 COMMENTS

  1. Pomalo izaziva podsmeh ,plan Engleske o podeli Ukraine , kada je pitanje vremena kada ce Ukraina da kapitulira i podpuno postane Ruska. Jesu li se to Britanci zasitili uzaludnog ulaganja u sada vec evidentno izgubljeni sukob ,u kome su prilicno involvirane. Najsmesnije je to sto su samo do pre neki mesec tvrdile da se Rusija raspada ekonomski kao i vojno, i kako je pitanje trnitka kako ce Ukrainska vojska da umarsira u Moskvu, verovatno sebe videci da oni onako iz senke upravljaju akcijom, a u obracanju porazenom Ruskom narodu obraca se neki Engleski ili eventualno Americki general, i daje upustva o daljim postupcima na okupiranoj teritoriji. 😂😂😂😂😂, . Medjutim java je sasvim nesto drugo.

  2. Savet narodu Ukrajne,pristupite Rusiji u nekoj formi pa neka Zelenski vrati ratne dugove Zapadu a vi im dajte ono što zaslužuju ionako vam je ispalo iz gaća pa viši.

  3. Jedino trajno rešenje je PODELA ENGLEKE između rusa iraca i škota i dok ne dođe do toga neće valjati ništa.

  4. Oni bi ipak da nešto ušićare, biće kako Rusi kažu, a vaše garancije možete obesiti maćki za rep!, jer nemate ćime da garantujete!

  5. Vreme je da Velžani ,Škoti i Irci išutiraju Engleze iz svog života i završe vekovni problem Evrope , svo zlo stiže iz Londona uz podršku USA , ostali su miševi i po neka voluharica !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here