KK Partizan

Košarkaši Partizana stigli su do prvog brejka u Evroligi.

“Crno-beli” su večeras u svom nekadašnjem domu, dvorani “Aleksandar Nikolić“ u četvrtom kolu elitnog takmičenja savladali “domaći“ Makabi sa 91:79. Bio je ovo drugi vezani trijumf tima Željka Obradovića koji je sada na skoru 2-2, baš kao i „ponos Izraela“.

Gledali smo sjajnu košarku u kultnom “Pioniru”. U prvom delu su se ekipe smenjivale u vođstvu. Imao je Partizan 42:36, ali u finišu Makabi pravi seriju 10:0 i odlazi na odmor sa 46:42.

“Parni valjak“ sjajno otvara drugo poluvreme, brzo prelazi u vođstvo, a nakon polovine igre u ovom periodu na semaforu je stajalo 55:55. Uoči posljednjih 10 minuta Partizan je imao plus 2 (66:64).

U poslednjoj četvrtini sjajna igra Partizana. U 34. minutu su stigli do plus 7 (77:70). Do kraja su uspeli da iskontrolišu rezultat i upišu veliku pobedu.

Najistaknutiji u redovima Partizana bili su ove sezone fenomenalni Isak Bonga sa 14 poena (četiri trojke), Sterling Braun je ubacio 20, Frenk Nilikina je dodao 12, a Ife Lundberg i Karlik Džons po 11 poena. Kod Makabija se istakao Levi Rendolf sa 19 poena.

Naredni susret u Evroligi Partizan igra sledeće nedelje u Beogradu protiv Virtusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here