Brazil: Lažni predsednik prevario medije

0

Razgovor koji je vodio sa novinarem jedne radio stanice u Angoli emitovan je čak više puta pre nego što je prevara otkrivena. Lažni Lula je sa svojim sagovornicima razgovarao o Olimpijskim igrama 2016, čiji će domaćin biti Rio de Žaneiro.

Pravi Lula da Silva ipak nije imao vremena za radio stanice i priču sa novinarima
 

Veruje se da je prevaru smislila jedna lokalna brazilska radio stanica kao materijal za komediju. Dopisnik Bi-Bi-Sija u Brazilu kazao je da je prevarant veoma ubedljivo imitirao Lulin neformalni stil i promukao glas.

Prevarene radio stanice dobile su pre nekoliko dana i-mejl s ponudom da brazilski predsednik odgovara na pitanja o Olimpijadi. Prevaru je otkrila novinarka australijske radio stanice SBS, koja je sa lažnim Lulom vodila razgovor. Njenu sumnju pobudilo je nekoliko njegovih nelogičnih izjava, a posebno ona u kojoj kaže da postoji "ogromna brazilska dijaspora u Australiji".

Među najuspešnijim prevarama su one koje su izveli jedan kanadski voditelj koji je, predstavljajući se kao kanadski premijer Žan Kretjen, 1995. razgovarao s britanskom kraljicom Elizabetom drugom i jedan di-džej iz Majamija, koji je 2003. pozvao venecuelanskog predsednika Uga Čaveza, pretvarajući se da je kubanski lider Fidel Kastro.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here