Božićna trpeza na severu Evrope

0

Glava porodice Ratomir Ilić je uz podršku supruge Vesne i mlađanog sina Miloša pozvao svoje najbliže da se okupe na tradicionalnom zajedničkom božićnom ručku. Bilo je prijatelja i drugih nacionalnosti, ali to nikome od prisutnih nije smetalo, da se dobro posluže vrućom prasetinom sa ražnja.

OKUPLJAJU SE SVAKE GODINE: Ilići sa gostima

 

 

– Uz saglasnost drugih stanara, mi smo postavili mali šator i lagano, uz vruću rakijicu, u sred Skandinavije ispekli na ražnju prasence, koje je na vreme, nedavno doneto iz zavičaja. Takvi smo mi gde god bili koreni idu za nama, ne zaboravljamo, rodni kraj i svoje običaje. Mladi su uspeli i badnjak da donesu iz crkve u

KAO U SRBIJI: Prase pečeno na ražnju

Kopenhagenu i bilo je sve onako kako pravoslavlje nalaže. Do sinoć smo postili, a onda smo ispekli česnicu i uz orahe, smokve, suvo grožđe dočekali ponoć. Danas ćemo se dobro založiti i po koju popiti, jer sutra je novi radni dan, a ovde opstaje samo onaj ko vredno radi – pričao je Ratomir za božićnom trpezom.
 

I tako je proteklo veoma prijatno druženje sa prijateljima iz Srbije i prijateljima iz Danske. Bili su tu Dorin Sirzea i njegova supruga Dragana, koja je budno čuvala tromesečnu Ana Lusiju, zatim Sreten i Ruža Avramović, mlađarija Srećko i Snežana i Radulovići iz Negotina.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here