Botajica zauvek u srcu

0

Minulog vikenda i Dietikonu, kod Ciriha, po šesti put održano je druženje naših zemljaka rodom iz sela Botajica, opština Modriča (Republika Srpska), koji žive i rade širom Švajcarske.

LEPO SE PROVELI: Mladi Botajičani
 

U goste su im došle i njihove komšije iz susednog sela Dugo Polje i iz Nemačke, koje su prešle i stotine kilometara da bi se videli sa svojim zemljacima i proveli nezaboravno veče koje će, kažu, dugo pamtiti.
– Sve je proteklo u lepoj atmosferi. Naše selo je uvek u našim srcima mada su nas putevi odveli na sve strane sveta, a veliki broj se nalazi u Švajcarskoj – priča ze "Vesti" Slobodan Bošković.
– Cilj našeg okupljanja jeste da se sastajemo, družimo, ispričamo i svakako da našim mladima omogućimo da se upoznaju i jedni drugima se nađu ovde u svetu. Moram napomenuti i želju svih nas da uvek sa posebnom radošću obnovimo svoja sećanja na rodni kraj, koji ne zaboravljamo – dodaje Bošković.
I ovo veselje u Dietikonu potrajalo je do ranih jutarnjih sati
– Nastavljamo sa našim okupljanjima – kaže Jovo Kojić, jedan od oranizatora ovogodišnjeg druženja.

Botajičani na uspelom druženju
 

– Još jednom smo potvrdili da se naš trud isplati i da treba da nastavimo sa ovakvim skupovima i u narednim godinama jer ovi mladi koji su bili ovde sa nama to zaslužuju. Bilo je i onih koji su se posle 20 godina ponovo sreli i ispričali – veli Kojić. Ne smemo zaboraviti našu Botajicu, a ovakvim okupljanjima samo pomažemo našim mladima da sreću i bolje upoznaju, dodaje on.
Kojić kaže da je želeo da istakne da oni finansijski pomažu Crveni krst Botajice i Fudbalski klub Mladost iz njihovog sela, i to zahvaljujući ovakvom njihovom okupljanju i prijateljima koji dolaze u velikom broju na njihove zabave, jer deo sakupljenog novca uvek njima pošalju.
Za dobro raspoloženje Botajičana zaslužni su i muzičari Srđan i Ljilja, koja je rodom iz Modriče.
 

Dogodine domaćin Jovo Simić
– Pomažemo onoliko koliko je to u našoj moći, pa bih želeo da zahvalim svima koji su došli u velikom broju, i podržali nas – veli Jovo Kojić.
On poručuje da će sledeće godine druženje Botajičana organizovati Jovo Simić i da se nada da će im i ta zabava biti uspešna baš kao i sve prethodne.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here