Borim se za tri bine na Saboru

0

Jelena Broćić i Rade Jorović, pevači rodom iz Dragačeva nikako da stignu na red da i oni održe koncerte u Guči. Svojevremeno su čak i rekli da ih se organizatori trubačke fešte sete i pozivaju na Sabor samo kad je gusto i kad treba da se peva bez honorara.
– Jelenu i Radeta izuzetno poštujem i naravno da zaslužuju da pevaju na Saboru u Guči. Već godinama pokušavam da se izborim za tri scene na Saboru, ali ne nailazim na razumevanje kod lokalne uprave i nekih čelnika. Jedna pozornica bi bila u crkvenoj porti, gde bi se izvodila duhovna muzika, druga u gradu za kvalitetne srpske pevače koji neguju izvorno stvaralaštvo i muziku u duhu srpske tradicionalne muzike, a treća na stadionu, takozvanom komercijalnom stejdžu, gde bi gostovali, kao i do sada, velike estradne zvezde. Voleo bih da to uskoro zaživi, jer smatram da bi se na taj način dobio kvalitet više – kaže Dobrivoje Marinski, direktor produkcije 54. Dragačevskog sabora koji se održava od 6. do 10. avgusta u Guči.
– Eto, vi ste mi dali ideju, a ja ću se potruditi da je sprovedem u delo. Dragačevci na estradi svakako zaslužuju da imaju svoj koncert u Guči i pokušaću da već dogodine to ostvarimo.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here