Borićemo se za medalju

0

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je za zvanični sajt FIBA da je borba za medalju cilj "orlova" na Svetskom prvenstvu u Španiji od 30. avgusta do 14. septembra.
– Želimo da uključimo Srbiju u borbu za trofeje, ali to je ozbiljan i zahtevan proces koji ne zavisi samo od jednog aspekta. Potrebni su mir, sigurnost, znanje, kvalitet, minimalne greške selektora, da igrači budu zdravi… Moja želja jeste da svaki igrač ima ogromnu želju i glad za pobedama, tako da svako ko navija za nas u svakom trenutku može da bude siguran da dajemo maksimum – rekao je selektor Srbije.
Okupljanje reprezentativaca objavljeno je za sredu naveče u hotelu Zira, a naš tim na Mundobasketu u Španiji nalazi se u grupi sa domaćinom, Brazilom, Francuskom, Egiptom i Iranom.
Inače, prvoj prozivci neće prisustvovati kapiten Nenad Krstić (novi centar Anadolu Efesa) koji je kao najstariji dobio produženi odmor, Vladimir Lučić (problemi sa leđima), Vladimir Micov (virus jetre), kao i NBA tandem Golden Stejt voriorsa Nemanja Nedović i Ognjen Kuzmić, zbog obaveza u Letnjoj ligi, koja se održava u Las Vegasu.

 

Kuča želi Micića

Španski klub Laboral Kuča zainteresovan je da u svoje redove dovede talentovanog srpskog reprezentativca i člana Mega Vizure, Vasilija Micića (20), koji je nedavno na NBA draftu izabran kao 52. pik od strane Filadelfije, ali je ipak procena njegovog agenta da je bolje da ostane u Evropi neko vreme. S obzirom da je u baskijskom klubu do sada igralo dosta igrača iz Srbije (Dejan Tomašević, Miroslav Berić, Nemanja i Milko Bjelica, Vladimir Micov) jasno je zašto Kuča želi da angažuje Micića, osim naravno njegovih košarkaških kvaliteta.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here