Printscreen/Youtube
Bora Đorđević

Bora Đorđević, frontmen grupe “Riblja čorba”, preminuo je u 72. godini. On je nedavno primljen u bolnicu u Ljubljani sa jakom upalom pluća.

Bio je na terapiji antibioticima i na kiseoniku, a posle nekoliko dana zbog pogoršanog stanja, stavljen je na respirator.

On se, inače, dugo borio i sa teškom bolešću. Muzičar je i pred Novu godinu imao upalu pluća zbog čega je tada otkazao koncert u Nišu.

Borin menadžer Bane Obradović je otkrio da je u stalnom kontaktu sa porodicom i progovorio je i o sahrani legendarnog muzičara.

– Čuo sam se sa porodicom, radi se na papirima. Ne zna se još uvek kada će njegovo telo biti prebačeno u Srbiju, pa samim tim ni oko sahrane. Mora se proći procedura u bolnici i sve ostalo. Bora će biti sahranjen u Čačku, to je njegova želja! On je još svojim delima ostavio neizbrisiv trag, neka mu je laka zemlja – rekao je Obradović za “Kurir”.

Bora Đorđević je rođen 1952. godine u Čačku. U rodnom mestu je završio osnovnu školu, a nakon problema sa zakonom izbačen je iz gimnazije. Njegovi roditelji su tada, kako bi pobegli od “sramote” koju im je prouzrokovao, odlučili da se presele u Beograd.

Tu je Bora završio Petu gimnaziju i upisao Pravni fakultet. Posle dve godine je shvatio da ta profesija nije za njega, pa je pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Nikada nije primljen na glumu, pa je upisao organizaciju na FDU.

Grupu “Riblja čorba” osnovao je 1978. godine. Za više od 45 godine karijere snimili su 20 studijskih albuma i osam lajv izdanja

Desetak godina živeo je u Sloveniji, gde se treći put oženio.

6 COMMENTS

  1. НЕКА МУ ЈЕ ПОКОЈ ДУШИ
    ВЕЧНАЈА ПАМЈАТ 💐☦️🇷🇸
    ЈЕДАН ЈЕ БОРА ЧОРБА🥲

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here