EPA-EFE/Olivier Hoslet
Žosep Borelj

Konflikt u Ukrajini će se brzo završiti bez isporuka zapadnog naoružanja, izjavio je šef diplomatije Evropske unije Žosep Borelj, prenosi agencija “Rojters”.

– Mi ne možemo da prekinemo isporuke naoružanja Kijevu jer ne želimo mir koji će dovesti do kapitulacije Ukrajine – rekao je on na azijskom bezbednosnom forumu “Šangri-La dijalog”.

Rusija je više puta ukazivala da je spremna za pregovore, ali je Kijev na zakonodavnom nivou uveo zabranu pregovora. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je 31. maja izjavio da mu je dosadilo da dokazuje da je Moskva spremna za dijalog.
Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao da neće biti nikakvih Minskih sporazuma, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov je naveo da takve izjave podržavaju poziciju Kijeva da ne želi pregovore.

5 COMMENTS

  1. EU je jedna Ratna Masinerija bolje da Kapituliraju nego da ostanu bez Drzave i Populacije. Vi ste resili da Rusi uniste konpletno Ukrainu kao i pola EU.

  2. Pa normalno da ce bez zapadne pomoci kapitulirati. Sta je tu novo? Nek Rusija povuce svoju vojsku i placenike pa onda da sednu za pregovaracki sto. Bombardovati, unistavati, terati ljude da beze, unistavati useve i gradove i ubijati civile nije bas iskrena inicijativa za neke pregovore.

  3. Pa onda budite spremni da vam Putin zakuca na vrata, kad se razoružate i kad ameri pobegnu iz evrope pred ruskim raketama, jer će se upravo to i desiti, nemojte misliti da će amerikanci rizikovati nuklearni rat da vas odbrane oni sad samo malo bockaju al kad rusi krenu ozbiljno da ih tamane pobeći će ameri, ti veliki heroji, glavom bez obzira a vi onda objasnite svom narodu zašto ste podržavali te iste junačine i zašto ste okupirani od strane rusa a da do toga gospodo ne bi došlo, bolje vi ispaliti amere nego da čekate da oni to po ko zna koji put urade vama, zato pamet u glavu

  4. Kapituliraće Ukrajina i sa zapadnim oružjem celog NATO pakta – samo malo sporije, i uz puno veće žrtve, a te žrtve (i Ruske i Ukrajinske) su izgleda i razlog zašto zapad šalje oružje – da se sloveni ubijaju međusobno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here