EPA/Stephanie Lecocq
Žosep Borelj

Visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žosep Borelj najavio je danas da će pozvati Kosovo i Srbiju na krizni sastanak u Brisel iduće nedelje.

Borelj je, u izjavi novinarima, povodom sastanka ministara unutrašnjih poslova EU sa NATO, istakao da je bitna saradnja te dve organizacije.

– Naša saradnja se proteže i dalje od Ukrajine. Na primer, na Kosovu se ovih dana pokazalo koliko je bitna naša saradnja. Zahvalio bih se vojnicima i komandantu Kfora na svemu što čine na severu Kosova – objasnio je on.

Borelj se osvrnuo i na hapšenje trojice kosovskih policajaca, koristeći reč “hapšenje”.

– Znate da se dogodio incident hapšenja trojice kosovskih policajaca. Pokušavamo da jasno utvrdimo šta se desilo i u tesnom smo kontaktu sa komandom Kfora i obe strane, kako bi videli šta je vodilo ka hapšenju – naglasio je on.

Istakao je da u međuvremenu poziva obe strane na smirivanje situacije.

– Vidimo da se situacija stalno pogoršava i ponovo smo u situaciji upravljanja krizom. Iduće nedelje ću pozvati obe strane na sastanak u Brisel – naglasio je on.

3 COMMENTS

  1. Srbija bi trebalo dase okrene istoku da bezi od EU, koja sprovodi politiku samo kada srbija uradi nesto,dok druga strana moze da radi sta hoce i kad hoce.Kad oni hapse sto se tad ne ukljucite tolko.Srbija je napravila gresku sto sve to nije isterao sa nase teritorije na vreme.

  2. Nevidjeno cudo od politicara da li se pravi lud ili prave nekoga ludim ili mu neko diktira diktat sta mora da kaze sa ovakvim prilazom krizi samo ce da naprave novo krvo prolice, izgleda da je ovo sve poteklo i G Britanije i za sve su krive one lude krave iz Britanije

  3. a sto borelj ne pita kurtija koga on predstavlja po R-1244UN. Pogotovo sto stavio teritoriju Kosmeta kao deo EU, kad ih njegova Spanija ne priznaje?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here