EPA-EFE/Olivier Hoslet
Žosep Borelj

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj izjavio je večeras da je na sastanku u Briselu postignut “važan, ali simboličan” korak ka formiranju Zajednice srpskih opština, što je, kako je naveo, jedna od dve dobre vesti sa tog sastanka, pored usvajanja Deklaracije o nestalim osobama.

Borelj je istovremeno izrazio zabrinutost zbog moguće eskalacije situacije na severu Kosova i Metohije.

On je naveo da će na pregovorima o ZSO kao polazna tačka biti uzet nacrt koji je danas predstavio Upravljački tim Srba sa KiM.

– Pozivam obe strane da u ovom procesu učestvuju na konstruktivan način, u dobroj veri i da budu spremni da postignu kompromis – poručio je visoki predstavnik EU.

4 COMMENTS

  1. Gospodine Borelj, neces jos dugo moci da mutis sa KiM, jer nece ni postojati EU. Mandati vam se priblizavaju svom kraju.

  2. Gospodo prevaranti iz EU manite se lazi i diktature Amerike, Amerika gura Evropu u duboku krizu da bi je poslije ko bojagi branili od nekoga da bi im Evropa morala vracati njihove kredite za njihove lagodne zivote dobro bi bilo da to Evropa vidi i zaustavi nekako ili Ameri da se odkace Evrope i diktature

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here