EPA-EFE
Žosep Borelj

Momentalna deeskalacija u odnosima Beograda i Prištine i novi izbori na severu Kosova i Metohije uz učešće Srba su od ključne važnosti za region i EU, saopštio je visoki predstavnik Unije za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj.

On je na Tviteru napisao da je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija da se hitno sastanu u Briselu kako bi pronašli izlaz iz trenutne krize.

– Potrebni su nam momentalna deeskalacija i novi izbori na severu uz učešće kosovskih Srba. To je ključno za region i EU – naveo je Borelj.

Vučić je ranije izjavio da će danas ići u Brisel i da će tamo razgovarati sa Boreljom, ali ne i sa Kurtijem, jer to ne bi imalo nikakvog smisla.

On je za RTS naveo da nema ništa loše da kaže ni o Borelju ni o specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku i da će razgovarati sa njima da mu ne bi rekli da nije hteo da dođe.

Vučić je rekao da nikada ranije nije imao bilo kakve uslove za razgovor sa Kurtijem, ali da su razgovori s njim obesmišljeni.

2 COMMENTS

  1. Па зашто сте признали лажне изборе
    За које се зна ако Срби не учествују то не може бити легитимно.

    Значи то сте радили намјерно

    🇷🇺☦️🇷🇺

  2. 1) Svakako I obavezno izaci na izbore ( iako se gadim tih izbora u smislu ko ih raspisuje, organizira…) preuzimat vlast pa makar za par Dana ponovo podnijetli ostavke i sve tako raditi vishe puta ako treba, dok se ne formira ZSO I ispune sve obaveze iz predhodnih dogovora: povlachenje teroristichkih kvazipolicijskih razbojnika sa severa, pushtanje svih srpskih zatvorenika…

    2) odluku da se sa Teroristom Kurtijem ne razgovara ni jednu rijech ne mjenjati, dakle, nema razgovora sa njim!

    3) 3 kvazi policajca, uhvacenih u centralnoj Srbiji, 3 kriminalca prepustiti pravno-sudskim organima da ih zakonski procesuira I ne mijeshati se u rad pravosudnih organa!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here