Bolja saradnja Srbije i Holandije

0

Ron Van Dartel

Van Dartel je prisustvovao potpisivanja protokola o saradnji i memoranduma o transferu tehnologija Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstva za energetiku i rudarstvo i Ministarstva za infrastrukturu Srbije i Ministarstva za ekonomske odnose Holandije.

Zajednička izjava koju su potpisali predstavnici srpskog i holandskog Ministarstva ekonomije odnosi se na razvoj infrastrukture u širem kontekstu, s posebnim osvrtom na zaštitu životne sredine i vodoprivrede, kao i na prenos tehnologija i znanja, kroz delovanje holandskih firmi u Srbiji.

Predstavnici dve države potpisali su i Memorandum o saradnji između kompanije ”Vode Vojvodine” i Holandsko-srpskog poslovnog saveta, u nameri da nastave i prošire saradnju, naročito kada je reč o navodnjavanju Vojvodine.

Holandsko-srpski poslovni savet osnovan je 2007. godine, potpisivanjem bilateralnog sporazuma između holandskog Ministarstva za ekonomske poslove i srpskog Ministarstva za međunarodne ekonomske odnose, a saradnja je usmerena na četiri oblasti – izgradnju puteva, železnice, zaštitu životne sredine i vodoprivredu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here