Tanjug/AP

Kapiten reprezentacije u Atlanti govorio o čudesnom izdanju na Olimpijskim igrama.

Posle neverovatne utakmice Srbije i SAD u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu, selekcija Amerike, iako je pobedila, pala je u drugi plan. Čitav svet se divio Orlovima, borbenosti izabranika Svetislava Pešića, zajedništvu, ali i zavidnom talentu. Igrači su se vratili u matične klubove, uskoro počinje sezona, ali interesovanje ne jenjava. Naime, poslednji u nizu interptetatora magičnog leta je bio Bogdan Bogdanović, na danu za medije organizovanom od strane Atlanta Hoksa.

– Igrati za Srbiju je privilegija, pogotovo kada imate takvu tradiciju iza sebe i istoriju. Pogotovo što sam kapiten tima, to je još jedna privilegija i odgovornost. Navijači su u Srbiji i širom sveta hteli da Srbija pobedi, ali mi to ništa nije promenilo. Da li bih voleo da smo pobedili, voleo bih, ali iskustvo i celo to leto sa mojim momcima je nešto što se ne ponavlja. Svako leto je posebno igrati za Srbiju, za zemlju koju voliš. To je i ljubav prema košarci – rekao je Bogdanović.
Najveća sportska smotra na svetu mnogo je značila nekadašnjem asu Partizana.

– Pomoglo mi je dosta, posebno jer radiš nešto toliko mnogo puta, postaneš bolji. Što više utakmica, pogotovo visokog nivoa donose više iskustva i to je bolje za mene. Kada god igram za Srbiju pomaže mi da se spremim.

Pored već poznatog potencijala u napadu, Bogdan je unapredio i defanzivne sposobnosti.

– Primetio je to trener, čak i moj selektor u reprezentaciji Srbije mi je rekao da sam postao bolji u odbrani. Radio sam na tome, na početku godine sam igrao drugačiju odbranu, a uvek postoji vremena za napredak. Govorili su mi da odbrana može da mi se popravi, uvek su me gurali i ja sam samo to i radio. Osećam da sam dosta bolji – zaključio je sjajni bek.

Sezona u NBA ligi za Bogdana Bogdanovića i Atlanta Hokse počinje 23. oktobra protiv Bruklina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here