freepik.com
Panorama Zagreba

Ukoliko razmišljate o vikend avanturi, Zagreb vam može pružiti priliku za savršen odmor i beg od svakodnevice.

Blizu, ali dovoljno drugačiji, ovaj šarmantni grad nudi spoj kulturnih atrakcija i opuštene atmosfere. Bilo da ste ljubitelj istorijskih znamenitosti, dobrih restorana i kafića, Zagreb ima ponešto za svakoga.

A dok planirate ono što vi želite da vidite u ovom gradu, jedno je sigurno – prevoz Beograd Zagreb nikada nije bio jednostavniji, a kombi prevoz predstavlja idealnu opciju za one koji žele da stignu opušteni i spremni za istraživanje.

Savršen izbor za produženi vikend

Smešten na samo nekoliko sati vožnje od Beograda, Zagreb je savršen izbor za kratak vikend odmor. Grad je dovoljno mali da ga obiđete pešice, a dovoljno velik da vas na svakom koraku sačeka iznenađenje. Prevoz Beograd Zagreb omogućava udoban dolazak bez brige o putu, parkiranju ili gužvama. Slušalice i dobra muzika opustiće vas i pripremiti za obilazak grada, a ukoliko ste odlučili da poranite, onda je kombi prevoz odličan način da nadoknadite nekoliko sati sna.

Već po dolasku u Zagreb dočekaće vas čarobni Gornji grad sa svojim uskim uličicama i šarenim fasadama. Odatle možete krenuti pravo na Trg bana Jelačića, centralni deo iz kog sve kreće. Obavezno morate posetiti i Zagrebačku katedralu – remek delo arhitekture u gotičkom stilu. Uz kombi prevoz Beograd Zagreb stižete brzo, što vam ostavlja dovoljno vremena da istražite manje poznate delove grada. Budite slobodni da se izgubite u ulicama strogog centra, jer baš svaka krije neko iznenađenje – od starih zgrada, malih galerija ili živopisnih kafića, do alternativnih mesta i koncept prodavnica sa robom lokalnih dizajnera.

Obavezno predahnite u nekom od parkova, kao što je Maksimir, a potom svratite i do prepoznatljivih atrakcija, Crkve Svetog Marka i Lotrščak kule. Posebno zanimljivo iskustvo nudi Dolac pijaca, gde ćete osetiti pravi duh ovog grada, ali i imati priliku da probate lokalne specijalitete. A kakvo bi to upoznavanje sa gradom bilo da ne posetite bar jedan muzej? Zato vam preporučujemo Muzej prekinutih veza, ali nećete pogrešiti ako posetite i Gradski muzej Zagreba, Muzej Iluzija ili Istorijski muzej. Sigurni smo da ćete u dva dana uspeti da vidite dosta toga, jer uz kombi prevoz nećete biti premoreni od vožnje.

Zagrepčani preporučuju

Došapnuli su nam da nikako ne smete propustiti čuvane hrvatke štrukle! Bilo da volite slane ili slatke, štrukle jednostavno morate probati. Kažu takođe da su kremšnite sjajne leti, a štrudle sa jabukom zimi! A kada je reč o kafićima, Tkalčićeva ulica je prava meka za ljubitelje kafe i lagane atmosfere. Ovo šetalište prepuno je barova i malih kafića, a tu vas čeka i posebna energija.

Titov drugi dom

Kažu da je baš u Tkalčićevoj ulici, u nekom od popularnih kafića, Tito često znao da popije piće, skrivajući se od očiju javnosti. Društvo su mu u tim momentima često pravili umetnici i intelektualci. Ovaj grad bio je posebno važan jednom od najmoćnijih vođa 20. veka, i moderne istorije, a često je bio mesto njegovog opuštanja, pa su ga mnogi s pravom smatrali za drugi najvažniji grad u Jugoslaviji. Legenda kaže da je Tito mnoge važne političke diskusije vodio upravo u Zagrebu, dok je šetao Gornjim gradom. Prevoz Beograd Zagreb često ide, pa je to jednostavna i povoljna prilika da otkrijete sve lepote i tajne ovog grada.

Pišite nam u komentarima vaše utiske o Zagrebu, šta se vama najviše dopalo, koje bi ste mesto posebno preporučili?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here