Blater: Uvešćemo video tehnologiju u fudbal

0

Blaterova najava došla je svega dva dana nakon što je Fiorentina poražena od Bajerna u Ligi šampiona (2:1), kada su Bavarci slavili golom Miroslava Klosea iz ofsajda debelog kao "kineski zid".

 

Upravo je i Klose priznao da je gol bio iz nedozvoljene situacije, dok se glavni sudija Tom Hening Ovrebo izvinuo zbog svog propusta.

 

Blater se koliko do juče oštro protivio uvođenju video tehnologije koja bi samo pomagala glavnim arbitrima u teškim situacijama, ali je sada obećao akciju koja bi mogla krajnjim ishodom da bude istorijska – ako se uvede video snimak.

 

"Kada sam se juče ujutru probudio, a veče pre toga nisam ni gledao TV, u dnevnim novinama sam mogao da vidim šta se dogodilo i umalo se nisam zagrcnuo kafom od još jedne bizarne greške arbitra. Zato obećavam da će 6. marta na sastanku Borda FIFA pričati o uvođenju video tehnologije, koja bi pomagala sudijama na mečevima", rekao je Blater.

 

Fiorentini ovo neće mnogo značiti jer su oni poraženi, a kao i po svakom drugom pravilu u svetu, promene se događaju tek kada neko bude teško oštećen.

 

Blater (73) je prvi put izabran za predsednika FIFA-e 1998. godine. On je kasnije još dva puta biran za prvog čoveka Međunarodne fudbalske federacije. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here