Bezuslovna sloboda za Šešelja

0

Nekoliko hiljada pristalica Srpske radikalne stranke zahtevalo je u centru Beograda bezuslovnu i momentalnu slobodu za njihovog lidera Vojislava Šešelja koji se nalazi u haškom pritvoru.
Zamenik predsednika SRS-a Nemanja Šarović je u obraćanju učesnicima mitinga istakao da se Šešelj junačkom borbom svrstao u red srpskih mučenika i velikana poput cara Lazara, Miloša Obilića, Gavrila Principa i drugih.
– Vlada Republike Srbije i Haški tribunal obmanjuju građane pričama da žele da puste Šešelja na slobodu. Bez slobode kretanja, slobode govora, slobode misli i javnih nastupa, njegovo prebacivanje iz Haga u Beograd značilo bi samo prebacivanje u novi zatvor u kojem bi, uz Šešelja robijala i cela njegova porodica – poručio je Šarović okupljenima koji su na skup stigli sa stranačkim zastavama i uz zvuke pesme "Vidovdan".
Hag se, prema rečima potpredsednice SRS-a Vjerice Radete, na privremeno puštanje Šešelja odlučio znajući da on to neće prihvatiti.
– Upravo zato tražimo od vlasti da se ne usudi da sarađuje sa Tribunalom, a od Tribunala tražimo bezuslovno oslobađanje Šešelja – rekla je Radeta.
Srpska radikalna stranka je saopštila da okupljanje na Trgu Republike već prvi nagoveštaj da se Vojislav Šešelj vraća u Srbiju i pokazuje koliki on ugled u srpskom narodu ima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here