M. Karović
Kosovo i Metohija

Kosovski analitičar Agon Maljići rekao je da Kosovo nikada neće ući u NATO ukoliko ne reši problem koji ima sa Srbijom.

Maljići kaže da je upravo to interes Kosova da reši probleme koje ima sa Srbijom.

– Zapad insistira na rešenju, što je nama u velikoj meri predstavljalo problem, ali ne možemo da uđemo u Nato, a da ne rešimo problem sa Srbijom. Kosovo nikada neće ući u Nato bez poštovanja sporazuma o normalizaciji sa Srbijom – rekao je Malići.

Ističe da je Nato sveobuhvatno osiguranje i kaže da tu bezbednost garantuje najveća nuklearna sila na svetu – SAD i svi njeni saveznici.

– Imate garanciju da niko ne može dirati vašu teritoriju. Ali, zauzvrat, tražite da nemate problema sa mnom – kazao je Maljići.

6 COMMENTS

  1. ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

  2. КОНАЧНО ДА НЕКО РАЗУМЕ
    ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТМЕ ТУЂЕ

    🇷🇸☦️🇷🇸
    Р1244УН
    🇷🇺☦️🇷🇺

  3. Vi imate samo zločinačku agresiju NATO pakta 1999 na Srbiju. Jedini pravno-obavezujući dokument je rezolucija SB 1244, po kojoj je Kosovo Srbija. Dakle, ili ćete se reintegrisati u Srbiju ili ćete još vekovima tavoriti kao teritorija pod međunarodnom jurisdikcijom bez međunarodnog priznanja. Sami birate svoju sudbinu.

  4. Nema Kosovo problem sa Srbijom ali u pravu si nece nokada uci u Nato jer to nece ni Srbija ciji je Kosovo deo !

  5. Nikad ne reci NIKAD. Zakoni i pravila se menjaju po potrebi . Na kraju menjaju se očito i države. Mi smo trebali biti svojevremeno daleko fleksibilniji a i sada je naš stav previše krut. Bojim se da će degradacija da se nastavi ako u buduće ne budemo imali brže , sofisticiranije i prilagodljivije odgovore jakim delovima međunarodne zajednice a pogotovo okruženju tj EU .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here