EPA-EFE

Novak Đoković i Srbija neće učestvovati krajem ove i početkom naredne godine na tradicionalnom Junajted kupu koji je prvo takmičenje u sezoni. Takođe, velikog broja zvezda svetskog tenisa neće biti u Pertu i Sidneju, kao što su Janik Siner, Karlos Alkaras, Danil Medvedev…

Novak je predvodio Srbiju prethodni put na Junajted kupu, ali je sada odlučio da „preskoči“, da se odmori i verovatno dobro „napuni baterije“ za Australijan open.

Nikad se u prošlosti nije dogodilo da najbolji teniser svih vremena osvoji titulu na prvom grend slemu, a da prethodno nije odigrao neki od mečeva, bilo na Junajted kupu ili nekom drugom turniru.

Za sada nije poznato da li će Đoković igrati negde drugde, da li će se opredeliti za neku egzibiciju kao što je trenutno slučaj sa turnirom „Šest kraljeva“ u Rijadu.

Junajted kup biće održan od 27. decembra do 5. januara u Pertu i Sidneju, a prijavili su se: SAD (Fric i Gof), Poljska (Švjontek i Hurkač), Grčka (Cicipas i Sakari), Italija (Koboli i Paolini), Kina (Džang i Dženg), Nemačka (Zverev i Zigmund), Kazahstan (Ševčenko i Ribakina), Velika Britanija (Drejper i Boulter), Kanada (Ože-Alijasim i Fernandes), Češka (Mahač i Muhova), Francuska (Imber i Pari), Australija (De Minor i Gadecki), Brazil (Monteiro i Hadad Maja), Španija (Karenjo Busta i Bousas), Norveška (Rud i Helgo), Švajcarska (Štriker i Benčić).

Kada je u pitanju samo takmičenje, ekipe će biti raspoređene u šest grupa sa po tri selekcije. Žreb će biti održan narednog ponedeljka, a za mesec dana biće dodate još dve selekcije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here